Descriere:

EXEMPLU DE PARTENERIAT PUBLIC PRIVAT: AEROPORT SI CONTROL AERIAN

Unul din cele mai mari aeroporturi din Turcia- Ataturk, unul din cele 5 aeroporturi cele mai importante în Europa, deservește circa 150 mln de pasageri / an. Amplasarea aeroportului Ataturk este cea mai bună, aflându- se la ”Porțile Europei”. Consorțiul Cengiz-Kolin- Limak-Mapa- Kalyon, a primit dreptul de-a lua în leasing pe o perioadă de 25 ani cu un cost de 26,142 mlrd euro, au construit un nou aeroport pentru a deservi și oferi servicii de calitate.
Primul parteneriat public-privat pentru construcția aeroportului Bacău în România, a fost realizat cu o investiție de 19 mln euro de către compania BlueAero.
-Porturi maritime
-Pod sau tunel cu taxă
Podul rutier peste Dunare, între Brăila si Tulcea, – un proiect realizat, de asemenea, in parteneriat cu Ministerul Transporturilor si cu participarea si sprijinul Consiliilor județene Tulcea si Brăila.
Podul Yavuz Sultan Selim, cel mai înalt pod suspendat din lume peste strâmtoarea Bosfor. Al treilea pod peste Strâmtoarea Bosfor, între părţile europeană şi asiatică ale Turciei, a costat aproape trei miliarde de dolari şi reprezintă un segment esenţial al Autostrăzii Marmara-Nord.
-Parcări pentru automobile -Furnizarea comunicațiilor de bandă largă -Reabilitarea de clădiri industriale -Facilitățile culturale/ sportive -Transporturi publice

Adera


idep
Coyright © 2017 PPP Moldova. Toate drepturile sunt rezervate